Beykozlu
New member
Sebzeli Mücver Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Un (yaklaşık bir su bardağı )
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda yeşilliklerimizi yıkayıp doğrayalım kenarda beklesin.
- sonrasındasında kabak, havuç ve patatesi,soğanı sırayla soyup rendeleyelim.
- Kaseye yumurtaları kiralım baharat ve tuzu ekleyelim üzerine tekrar suyunu sıkarak rendelediklerimizi,yeşilliklerimizi ve ununu ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Tavaya kâfi kadar yağ dökelim.
- Yemek kaşığı ile müçveri alıp hoş bir biçimde koyup yayalım yuvarlak bir biçimde düzeltelim.
- ondan sonrasında iki istikameti kızarınca çevirip alalım.
- Servise hazırlıyalım.
- Üzerine sarmsaklı yoğurtla serviste yapabilirsiniz. Affiyet olsun ????.