Beykozlu
New member
Sebzeli Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet kabak
- Yarım kilo brokoli
- 6 adet yeşil soğan
- 1 bağ dereotu
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 200 gr tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 300 gr kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Derin ve geniş fırın kabı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları güzelce yıkayıp doğrayıp hazır hale getiriyoruz, geniş ve derin bir tencereye 200 gram tereyağını koyup eritiyoruz.
- Tepeleme 4 yemek kaşığı un koyup kısık ateşte kusana kadar kavuruyoruz.
Not: (resimdeki üzere olacak görüntüsü) - 1 litre soğuk sütü ek edip el çarpıcısıyla topak olmadan kıvam almasını kaynamasını sağlıyoruz 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ek ediyoruz.
- Zerzevatları evvel kabağı yuvarlak doğrayıp tepsiye diziyoruz, üzerine ince doğranmış yeşil soğan serpiştiriyoruz +ince ince doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.
- Üzerine bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip başemel sosu gezdiriyoruz.
- daha sonra kesimlere ayırdığımız brokoliyi sıralıyoruz bir daha üzerine bir daha başemel sos gezdirip evvelinde alt üst ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz.
- 40 olduğunda rendelenmiş kalan kaşarı serpiştirip üzeri nar üzere kızarana kadar pişirip fırından çıkarıp ılıyınca servis ediyoruz afiyetler olsun.