Beykozlu
New member
Sebzeli Enginar Çanağı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet çanak enginar
- 10 adet kadar mantar
- Yarım limon
- 200 gram kadar ıspanak (1 avuç)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.4 çay kaşığı tuz
- Eritme peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Enginarları yarım limon sıktığımız suyumuzda 15 dk orta ateşte haşlayalım.
- Öteki bir tencereye minik yemeklik doğradığımız soğanı ve zeytin yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Kapya biberi, mantarları (Baş kısımlarını kullanacağız) jülyen doğrayıp, biberleri kavrulan soğanımıza ekleyelim. 5 dakika kadar kavurup mantarlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar suyunu salmaya başladığında içerisine yemeklik doğradığımız ıspanağı ekleyelim (Ben ıspanağı annemin bahçesinden topladım. Çok olunca yıkayıp buzluğa atıyorum. Hazır çıkarıp kullanabiliyorum)
- Kavrulan sebzelerin üzerine yarı pişmiş enginarları kapatalım ve yarım çay bardağı su ve tuzu ekleyip altını kısalım ve suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Piştiğinde zerzevatları çanaklara hisse edelim üzerine istediğiniz bir peynir ve gerçek peynir eriyinceye kadar fırına… Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin….