Sebzeli Enginar Çanağı

Beykozlu

New member
Sebzeli Enginar Çanağı Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet çanak enginar
  • 10 adet kadar mantar
  • Yarım limon
  • 200 gram kadar ıspanak (1 avuç)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.4 çay kaşığı tuz
Üzeri için;

  • Eritme peyniri
Sebzeli Enginar Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Enginarları yarım limon sıktığımız suyumuzda 15 dk orta ateşte haşlayalım.
  2. Öteki bir tencereye minik yemeklik doğradığımız soğanı ve zeytin yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
  3. Kapya biberi, mantarları (Baş kısımlarını kullanacağız) jülyen doğrayıp, biberleri kavrulan soğanımıza ekleyelim. 5 dakika kadar kavurup mantarlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  4. Mantarlar suyunu salmaya başladığında içerisine yemeklik doğradığımız ıspanağı ekleyelim (Ben ıspanağı annemin bahçesinden topladım. Çok olunca yıkayıp buzluğa atıyorum. Hazır çıkarıp kullanabiliyorum)
  5. Kavrulan sebzelerin üzerine yarı pişmiş enginarları kapatalım ve yarım çay bardağı su ve tuzu ekleyip altını kısalım ve suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. Piştiğinde zerzevatları çanaklara hisse edelim üzerine istediğiniz bir peynir ve gerçek peynir eriyinceye kadar fırına… Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin….
Sebzeli Enginar Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst