Beykozlu
New member
Sarması Kolay Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Beyaz lahana
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 200 gram kıyma (Arttırabilirsiniz)
- 2 tane kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarın demet maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanaları görseldeki üzere kesip tuzlu suda haşlayalım. Lahana hayli haşlanmaz biraz yumuşayınca çıkarın yoksa erir.
- İç harcı için tüm gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
- Haşlanan lahanalardan alıp iç harca koyalım, ortasına ekleyip ince biçimde kıvıralım. Çok yanlarına gelmesin yoksa pişince taşar pirinçler. bu türlü tenceremize dizelim.
- Farklı bir kapta 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası ve birazda tuz ekleyip karıştıralım. Bununla lahaların üzerine gezdirelim ve kısık ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince pirinçleri denetim edin pişmişse kapatabilirsiniz yoksa az daha su ekleyebilirsiniz. Servis ederkende tabağa lahanaları koyuyorum.
- Üzerine yoğurt çırpıyorum ve onun üzerinede az sıvı yağda epeyce az salça ve pulbiber kavurup döküyorum. bu türlü deneyin bence.