Sarımsaklı Pulbiberli Kapuska Yemeği

Beykozlu

New member
Sarımsaklı Pulbiberli Kapuska Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk beyaz lahana
  • 1adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet küçük uzunluk kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 subardağı su
Sarımsaklı Pulbiberli Kapuska Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahanayı küçük küçük doğrayalım yıkayıp süzgüye alalım.
  2. Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
  3. Soğanı soyalım.
  4. Küçük yemeklik doğrayalım sarımsakları soyalım iri iri doğrayalım.
  5. Havucu soyalım.
  6. Küçük küp doğrayalım tencereye yağı koyalım.
  7. Soğanı sarımsağı koyalım 1 dk kavuralım.
  8. daha sonra biberleri havucu ekleyelim karıştıralım.
  9. Salçayı ek edelim karıştıralım.
  10. Lahanaları üzerine ek edelim.
  11. Tuz baharatı serpelim.
  12. 5 dk bu türlü kısık ateşte pişirelim.
  13. 2 subardağı suyu ekleyelim karıştıralım.
  14. Kısık ateşte 45-50 dk pişirelim servis tabağına alınca da üzerine pulbiber serpelim acı sevenlere afiyet olsun.
Sarımsaklı Pulbiberli Kapuska Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst