Sarımsaklı Patlıcan Yemeği (Pilavın Yanına)

Beykozlu

New member
Sarımsaklı Patlıcan Yemeği (Pilavın Yanına) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz doruklu
  • 1 çay kaşığı karabiber kimyon
Sarımsaklı Patlıcan Yemeği (Pilavın Yanına) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel patlıcanları şeritler halinde soyalım.
  2. Bir parmak genişliğinde küp küp doğrayıp bir kabın ortasında tuzlu suda bekletelim.
  3. Bu ortada soğanı ince doğrayıp tencereye alıp üzerine sıvı yağ koyup ocağa alalım.
  4. Orta ateşte kavuralım, üzerine salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Sarmısakları ek edip tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağı kısalım.
  6. Suda beklettiğimiz patlıcanları tencereye alıp on dakika kadar kavuralım.
  7. Üzerine yeteri kadar kaynar su koyup (ortalama 6 su bardağı) pişirelim.
Sarımsaklı Patlıcan Yemeği (Pilavın Yanına) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst