celikci
New member
Tgcom24
Üçüncü akşamın başlangıcı
Amadeus, Sanremo'nun 74. edisyonunun üçüncü akşamında diğer 15 sanatçının sahne alacağını ve ikinci akşam sahneye çıkan 15 şarkıcının açılışını yapacağını hatırlatıyor. Bu akşam da halk, her ikisi de yüzde 50 ağırlıklı olmak üzere Televoting ve Radyo Jürisi aracılığıyla evden oy kullanacak. Amadeus şöyle başlıyor: “John Travolta'nın tartışması hakkında çok şey konuşuldu ama Giovanni Allievi'nin duygusal ve kişisel hikayesi hakkında konuşulmadı”.
Tre üçüncü akşamın açılışını yapıyor
Üç üçüncü akşam “Fragili” şarkısını sunmak için yarışan ilk şarkıcıdır. Sunumunu Loredana Bertè yapıyor (“Pazza” ile yarışıyor). Bertè, “Bu benim ilk seferim, Festivali hiç sunmadım” diyor. Il Tre'den annesi Beatrice odada ve Loredana ona saygı duruşunda bulunuyor: “İyi bir çocuk yetiştirdin”. İkinci “sunum yapan kişi Alfa'dır Maninni “Muhteşem” şarkısını söylüyor. Her iki oğlan da Sanremo Giovani'den geliyor. Fred De Palma'nın sunum yapma zamanı geldi Bnkr44 “Punk Hükümeti” ile rekabet ediyor. Clara beni sunar Fransız Azizleri “Ağızdaki Aşk” şarkısını söyleyenler. Il Volo mevcut Bay Yağmur “İki Salıncak” ile.
“Va Pensiero'ya alkış”
“Sanremo sahnesinde Giuseppe Verdi de var. Verona Arena Vakfı Korosu alkışlar arasında “Va Pensiero”yu seslendirdi. Gösterinin sonunda Amadeus, opera şarkıcılığının UNESCO tarafından nasıl 'insanlık mirası' olarak kabul edildiğini hatırlattı ve Puccini'nin ölümünün yüzüncü yılında 150 orkestra şefi ve 300 sanatçıyla “bugüne kadar yaratılmış en büyük opera etkinliği” için 7 Haziran'da Verona Arena'da herkes için randevu aldı.
Üçüncü ortak sunucu Teresa Mannino
Teresa Mannino o, merdivenlerden aşağı inmeyi reddederek başlayan Festival'in 74. edisyonunun üçüncü ortak sunucusudur. Sicilyalı komedyen ilk olarak merdivenlerden inmeyi kendi yöntemiyle başardı, halk tarafından davet edildikten sonra sunucuyla birlikte “Stasera Teresa Mannino qui con noi” melodisiyle sona eren ve kollarında casquè ile biten bir bale sahneledi. Amadeus'un. Sonra Mannino, Amadeus'a bakarak haykırdı: “Sanremo'da çiçeklerden çok burun olduğunu düşünüyor” ve ev sahibinin ön sıradaki karısından izin istedikten sonra Amadeus'u burnuna dokunmaya davet etti…
Eros Ramazzotti ve barış mesajı
Eros Ramazzotti 1984'te Sanremo'ya Yeni Teklifler kategorisinde ödül kazandıran “Terra Promessa” şarkısını söylüyor. Daha sonra şarkıyı tüm dinleyicilerle birlikte söylüyor: “Burada olmak harika” diyor şarkıcı-söz yazarı. “Neredeyse 500 milyon çocuk çatışma bölgelerinde yaşıyor ve milyonlarcası asla vaat edilmiş toprakları, yeterince kanı göremeyecek. Yeterince savaş, barış. Düşüncelerimiz sonsuza kadar”. Şarkının sonunda Ramazzotti, John Travolta'nın performansıyla dalga geçerek “Bana Ballo del qua qua yaptırmıyor musun?” diye sordu. Şarkıcı, “Neden hoş değildi?” diye sordu. Amadeus alaycı bir gülümsemeyle, “Kesinlikle daha iyi düşündük,” diye yanıtladı. Ramazzotti'nin yanıtı “Ona daha fazla para verebilirdin”. “Vaat Edilen Topraklar” 40 yaşına giriyor: “Cuma gününe kadar otel rezervasyonu yapmıştık… sonra bir odada on kişi uyuduk” diye şaka yapıyor.
Fiorello ile bağlantı
“Ama 'Qua qua'da hepimizi katlettiler… Postanenin önünde iki yaşlı kadını soymuş olsaydık, bize daha az hakaret ederlerdi. Soygun, 'Ballo del qua qua'dan daha az ciddi… “. Fiorello, Sanremo Festivali'nin üçüncü akşamında John Travolta ile şakalaşma konusunda Aristonello'dan Amadeus ile bağlantı kurarak ironik davranıyor. “İtalyan Ördek Derneği, diye ekledi Sicilyalı şovmen, bizi suçluyor ve dün yaptığımızın, avdan sonra ördeklerin başına gelen en kötü şey olduğunu söylüyor.”
İkinci grup şarkıcılar yarışıyor
Ceylanlar sunar Gül Kötü Adam “Click bom” şarkısını söylüyor. Dargen D'Amico sunar Alessandra Amoroso “Buraya kadar” ile. Paola ve Chiara Fuorpore ile birlikte meydanın misafirleriyken, iki yıl sonra sahnede güzel biri Ariston'a geri dönüyor Sabrina Ferilli.
İş yerindeki mağdurlara anma töreni
Piyanoda Paolo Jannacci ve “L'uomo nel lampo” adlı şarkısıyla Stefano Massini, işyerinde ölenlere saygı duruşunda bulunuyor. İş yerinde ölen bir babanın ebeveynsiz kalan oğluna dönen hikayesi: “Benim Michè, sana bir şimşek çakmasının seni alıp götürdüğünü söyledikleri adamım”, diye söylüyor Massini, Jannacci'nin şarkısında da yankılanıyor “Bir daha geri dönmeyen yıldırım adamı ve o şimşekte görüp orada uykuya daldılar” ve “Babamı götüren o şimşek ve o andan itibaren rüzgarda müzik var” dizelerinden kaçının. Massini idamın sonunda “Hiç konuşulmayan bir aşk var, hakkımız olan haklarımız için sahip olmamız gereken temel aşk var. Güzel bir kelime var: haysiyet, yaşasın haysiyet” dedi. . Amadeus'un mesajı “Çalışmak, ölümü içermeyen bir haktır ve işçileri korumak bir görevdir”.
Gianni Morandi'nin dönüşü
Herkes Gianni Morandi'nin dönüşünü destekliyor. Amadeus, “Bana öyle geliyor ki bir yıl bile geçmedi” diye başlıyor. Morandi, “Yalnızca son sayı değişti: 2024” diye yanıtlıyor. “Gianni Morandi'yi özlediğimi düşündüm, onu aradım ve gelmesini istedim, sabah 8.30'da uyandırdım… ve işte burada.” Morandi “Benim gibi Beatles'ı ve Rolling Stones'u seven bir çocuk vardı” şarkısını söylüyor.