celikci
New member

Tgcom24
Hazır başla
Sanremo festivalinin 74. yıl dönümünün ikinci akşamında perde açılıyor. Amadeus ve Fiorello, tema şarkısını başlatarak seyirciyi Ariston Tiyatrosu'nun dışından karşılarken, şaşırtıcı bir şekilde kendisini sahnede tanıtıyor. Ruggiero Del Vecchio. Fiorello'nun büyükbabası televizyon programını önce The Kolors'un “Italodisco” şarkısını söyleyerek başlatıyor ve ardından Annalisa'nın “Mon Amour” şarkısından bir alıntıyla tekrarlıyor.
Yarışa kapalı
Bu akşam 15 büyük isim sahne alacak ve yarın şarkı söyleyecek olan diğer 15 isim tarafından tanıtılacak. Evdeki halk ve radyolar bu akşam oy kullanacak. Televizyon kodları verildikten sonra (halk ikinci akşamdan beşinci akşama kadar tercihini belirtebilir), Amadeus Ghali'yi sahneye davet ediyor. Gecenin ilk yarışan şarkıcısını sunacak kişi o: Fred De Palma sıkıntılı bir aşk hikayesini anlatan “Gökyüzü bizi istemiyor” şarkısını söyleyen. Daha sonra ceketlerinin arkasına saçlarını hatırlatan Amadeus'un yüzünü basan La Sad bu çifti piyasaya sürmeye kalıyor. Renga Nek onsuz yapmak isteseniz bile hayati ve yetişkin aşkı hakkında bir şarkı olan “Pazzo di te”yi sunan.
Milan Cortina'nın maskotu
Amadeus, Milan Cortina'daki 2026 Kış Olimpiyatlarını hatırlayarak, başkan Giovanni Malagò'yu selamlıyor ve resmi maskotlar Tina ve Milo'yu resmileştiriyor.
Giorgia'nın anı
Giorgia, Ariston Tiyatrosu sahnesine çıkıyor. Şarkıcı, ikinci gecenin sunuculuğunu üstleniyor ve 1994 yılındaki yarışmada sunduğu “E poi” şarkısını söyleyerek onu kutluyor. Ayrıca şarkının doğum günü için kendisine bir pasta da yapılıyor.
Dargen D'Amico ve Il Volo arasındaki yarış devam ediyor
Giorgia'nın kendisi, yarışmanın üçüncü şarkıcısı Alfa'yı (sahneye bir süpürgeyle gelen) ve “Git!” i tanıtma görevi olan Bay Rain'i sahneye davet etme görevine sahiptir. Dargen D'Amico'yu başlatan kişi ise Diodato'ya geliyor: “Sizi tanıştırdığım için çok mutluyum, dün söylediğiniz ve benim de aynı fikirde olduğum sözlerden sonra daha da çok.” Bu akşam yarışan dördüncü sanatçı “Onda alta” şarkısını söylüyor. Ve ilk akşam söylediklerinden sonra şöyle açıklıyor: “Siyasi olmak istemedim, çok saçmalık yaptım, çok günah işledim ama siyasete yaklaşmayı hiç düşünmedim”, “Ben sadece siyasete girdim. sevgi tarafından yönlendirilir”. Rose Villain, Il Volo'yu sunmak için sahneye çıkıyor. Gianluca Ginoble, Piero Barone ve Ignazio Boschetto “Capolavoro” melodisiyle performans sergiliyor.
Giorgia'nın anıları
Giorgia anılarla dolu çantasını taşıyarak sahneye geri dönüyor. İçinde şarkıcının taşınabilir müzikle ilgili nostaljik anısına eşlik eden kasetler var. O halde sıra, asıl adı Flavio Pardini olan Gazzelle'i “Tutto Qui” ile yarışan Bnkr44'e getiriyor.
Alevi sahneye dönüyor
“Neredeyse iki yıldır seyirci önünde piyano çalmadım.” Gecenin konuğu, son yıllarda yaşadığı zorlukları ve mücadele ettiği hastalığın izini süren Giovanni Allevi: “Son konserde ağrı o kadar güçlüydü ki, son alkışta tabureden kalkamadım”. Sahneden “Çok şey kaybettim ama umudumu kaybetmedim” dedi, hareket etti ve ardından piyanoda “Yarın” şarkısını seslendirdi.
Emilia Romagna'ya saygı duruşu
Amadeus, “Romagna mia”nın 70. yıl dönümünde Ariston'u büyük bir dans salonuna dönüştürerek Emilia Romagna'ya saygı duruşunda bulunuyor. Mirko Casadei orkestrası ve Nuova Orkestrası Santa Balera sahnede. Sonra bölgenin dramı aklına geliyor.