Sam Altman OpenAI yönetim kuruluna geri dönüyor

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Kararın bir parçası olarak, yönetim kurulu başkanı Bret Taylor üç yeni üyeyi duyurdu: Bill & Melina Gates Vakfı'nın eski CEO'su Sue Desmond-Hellman; Nicole Seligman, eski Sony hukuk yöneticisi; ve Instacart'ın CEO'su Fiji Simo. Bu eklemelerle birlikte OpenAI'nin yönetim kurulu Altman dahil yedi kişiden oluşuyor.

Altman güven kaybı nedeniyle kovuldu

WilmerHale hukuk firmasının yaptığı araştırmaya göre, Altman'ın geçen kasım ayında şirketten ayrılmasının nedeni, şirket üyeleri ile iş adamı arasındaki güven kaybıydı.

Şirket yaptığı açıklamada, “WilmerHale, önceki kurulun kararını kısaltılmış bir zaman çizelgesine göre, kilit paydaşlara önceden bildirimde bulunmaksızın ve tam bir soruşturma veya endişeleri giderme fırsatı olmadan uyguladığını tespit etti” dedi.

Bir grup Amerikalı gazeteciyle yaptığı görüşmede Altman, eski bir OpenAI yönetim kurulu üyesinin eylemleriyle şirkete zarar verdiğine inandığı için özür diledi.

Bu konuda daha fazla detay vermese de Altman'ın görevden alınmasının ardından OpenAI'nin güvenliğini eleştiren bir belgenin yanı sıra yönetim ekibinde yer alan Helen Torner ile aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle tartışma yaşadığı bildirildi. Altman'ın diğer şirketlerdeki yatırımlarını temsil ediyorlardı.

O dönemde Altman'ın görevden alınmasının, OpenAI'nin yönetimini yeniden sağlamak amacıyla yönetim kurulunu genişletme niyetinden kaynaklandığı da belirtilmişti.

Ayrıca şirkete milyarlarca dolar yatırım yapmayı taahhüt eden Microsoft'un bu genişletilmiş yönetim kurulunda yer almak istediğinin altını çizdi.