Red Bull Kart Fight’ın en süratlisi Emre Özcan Karademir

semaver

New member
10 yıl ortadan daha sonra geri dönen Türkiye’nin en büyük amatör karting şampiyonası Red Bull Kart Fight’ta şampiyon muhakkak oldu. Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) iştirakinde hayata geçirilen Red Bull Kart Fight’ta Türkiye’nin 15 kentindeki 20 noktada düzenlenen elemelerin sonunda 20 noktanın her birinde en süratli tıp mühletine ulaşan 1 genel, 1 üniversiteli iştirakçi finale yükseldi. Kısa müddette binlerce kişinin iştirak başvurusu yaptığı turnuvada büyük final İstanbul’daki Tuzla Karting Park’ta gerçekleştirildi. Finale katılmaya hak kazanan 20 genel, 20 üniversiteli iştirakçinin çabası sonunda Emre Özcan Karademir 2021 Red Bull Kart Fight Türkiye şampiyonu oldu. Büyük finalde ikinciliği Yüksel Berkay Fazilet, üçüncülüğü de Roy Arhanyan elde etti.

‘Mutluluğumu sözlerle tanım edemiyorum’

Red Bull Kart Fight’a büyük bir heyecanla geldiğini lisana getiren Emre Özcan Karademir “Bu uğraşta şampiyon olmayı sözlerle tanım edemiyorum. Yarışa epeyce fazla hazırlanma talihim olmadı. Lakin simülasyonun getirdiği yarış deneyimiyle şampiyon oldum. Tahminen talih yanımdaydı tahminen de pilotajım yeterliydi. Fakat sonuçta epey hoş bir tertibi birinci olarak noktaladım. Red Bull’a bu hoş tertip için teşekkür ederim” diye konuştu.

Şampiyonluk yolu Dragos’tan başladı

Red Bull Kart Fight Türkiye Finali’nde rakiplerini geçerek 2021 Türkiye Şampiyonu olan Emre Özcan Karademir’in keyifli sona ulaşan macerası İstanbul’dan başladı. Dragos’ta gerçekleştirilen elemede en uygun tıp vaktini elde eden Karademir ismini, 7 Kasım’da belirli olan finalistler listesine dahil etti. Büyük finalde elemeleri de istediği sonuçla geçen Emre Özcan Karademir, toplu çıkışa sahne olan final yarışına 6. kolay başladı. Rakiplerini bir bir geride bırakan Karademir, damalı bayrağın altından birinci sırada geçerek şampiyon olmayı başardı.

Ayhancan Güven’den şov yarışı

İstanbul’da düzenlenen ve 40 finalistin büyük çekişmesine sahn olan RedBull Kart Fight Türkiye Finali’nin sürpriz bir konuğu da vardı. Mesleğine karting ile başlayan, Türkiye’nin yetiştirdiği en güzel motor sporları pilotlarından biri olan RedBull sportmeni Ayhancan İnanç, uğraş öncesi hem bir şov yarışı yaptı tıpkı vakitte iştirakçilere ilham oldu.

Okumaya devam et...