Raspi hayranları artık Raspberry Pi Holdings hisselerini satın alabilecek

Adanali

Member
Bugün, kar amacı gütmeyen Raspberry Pi Vakfı'nın bir yan kuruluşu olan eski Raspberry Pi Limited, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda faaliyete geçti. İlk halka arz (IPO) için Raspi Ltd. seçildi. Raspberry Pi Holdings, Plc şirketinde. dönüştürüldü. Şirketin çoğunluğu, hisselerin yaklaşık %70'ini elinde bulunduran Raspberry Pi Vakfı'nın elinde olmaya devam ediyor.

Duyuru

Başlangıç fiyatı 280 İngiliz peni (2,80 pound) olarak belirlendi, ancak alım satım sırasında hisse senedi halihazırda yaklaşık %39 oranında arttı ve şu anda 4,60 avroya eşdeğer olan 3,90 pound civarında.

Vakıf için daha fazla para

Halka arzın amacı ve hedefleri Raspi Vakfı başkanı Philip Colligan'ın bir blog yazısında da açıklandı. Her şeyden önce vakıf, eğitim hedeflerine daha iyi ulaşmak için daha fazla para toplamak istiyor. Ayrıca diğer şirketlerin de katılabilmesi için Raspberry Pi Ltd.'nin adının AG (halka açık limited şirket, PLC) olarak değiştirilmesini kolaylaştırır.

Raspberry Pi Holdings, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda RPI sembolü altında işlem görmektedir.

Raspberry Pi Holdings, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda RPI sembolü altında işlem görmektedir.

(Resim: c'Magazin)

Şu ana kadar diğerlerinin yanı sıra CPU geliştiricisi ARM ve Sony de Raspi Ltd.'e katılıyor. Raspi'nin Broadcom Systems-on-Chip (SoC) ürünü ARM çekirdekleri içerir ve ARM ayrıca Raspi'yi uygun maliyetli ve iyi belgelenmiş bir geliştirme platformu olarak önerir.

Sony ise Raspis'i Galler'deki bir üretim bölümünde üretiyor ve Raspi kameraları için görüntü sensörleri sağlıyor.

Raspberry Pi Holdings, Plc, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda (LSE) “RPI” sembolü altında işlem görmektedir.

İzahnameye göre 2,80 GBP'lik ihraç fiyatı, şirketin yaklaşık 542 milyon GBP'lik piyasa değerine karşılık geliyordu.

Ayrıca okuyun:

Güncelleme: Başlangıçta 280p aptalca 0,28 £'a dönüştürüldü.

(chiw)

Haberin Sonu