Pratik Pırasa Yemeği

Beykozlu

New member
Pratik Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 3-4 adet pırasa (büyük)
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • İsteğe göre tuz
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 tablet knorr bulyon
Pratik Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pırasalarımızı güzelce yıkayalım ve ayıklayalım.
  2. sonrasındasında güzelce doğrayalım ne fazlaca ince ne epey kalın olacak biçimde.
  3. ondan sonrasında avuçlarımızı istediğimiz boyutta doğrayalım.
  4. İster yuvarlak yuvarlak ister küp küp.
  5. sonrasındasında tencereye yağımızı alalım.
  6. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuralım.
  7. çabucak sonrasında güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyelim .
  8. Bir dakika daha kavurup üzerine doğramış olduğumuz pırasaları ekleyelim.
  9. 2-3 dakika da bu türlü kavuralım ve ondan sonrasında üzerine suyunu, baharatlarını tuzunu ve knorunu ekleyip kaynamaya bırakalım piştikten daha sonra altını kapatıp servis edelim.
Not: içerisine bir yemek kaşığı limon eklerseniz daha lezzetli olur.

Dilerseniz pırasalar ve havuç biraz yumuşadıktan daha sonra pirinçini ekleyebilirsiniz.

Çok sulu istiyorsanız suyunu ölçüden bir iki bardak fazla koyun.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun görüş ve tekliflerinizi yorumlar kısmında benimle paylaşırsanız sevinirim sağlıklı ve sıhhatli günler dilerim sevgiler.
☺
☺
☺
☺
☺
☺
☺
☺
☺
☺
.

Pratik Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst