Beykozlu
New member
Pratik Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kg karnabahar
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yedibahar
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar modüllere ayırıp pakça yıkanır tencereye alınır yarım çay bardağından biraz az su ve tuzu ekleyip kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten daha sonra yüksek ateşte suyunu çekene kadar karıştırın ve suyunu çektikten daha sonra ateşten alın.
- Karnabaharları kaşıkla karıştırıp ezin aslına bakarsan uygun piştiği için ocakta pişerken bile dağılır.
- Başka taraftan 2 yumurta ve baharatları güzelce çırpın karnabaharın üzerine dökün. Unu da ekleyip uygunca karıştırın kaşıkla alıp elinizle düzelttikten daha sonra kızgın yağa atıp önlü gerili kızartıp servis yapın. Afiyet olsun ????.