Beykozlu
New member
Pratik Ispanak Oturtma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 kg ıspanak
- 1 tane büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yumurta
- Tuz
- Pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanak imali için yağı tencereye alın. İçerisine ince ince doğranmış soğanı atıp kavurun.
- Pembeleşince iri doğranmış, yıkanıp, süzülmüş ıspanağı ek edin. Kısık ateşte suyunu bırakana kadar pişirin.
- Suyunu bırakınca ocağın altını yeterlice açın ve salça baharatları da ekleyin.
- Karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
- sonrasındasında aralıklı olacak biçimde yumurtaları kırıp, üzerlerine az tuz serpip, tavanın kapağını kapatın.
- Yumurtalar pişene kadar kısık ateşte pişirin ve yumurtalar istediğiniz pişme formuna gelince servis yapın. Afiyet olsun.