POSIX 1003.1-2024 standardının yeni araçlar ve işlevlerle güncellenmesi

Adanali

Member
Yedi yıllık geliştirme sürecinin ardından IEEE Bilgisayar Topluluğu ve Open Group Konsorsiyumu, UNIX benzeri işletim sistemleri arasında taşınabilirliği sağlamayı amaçlayan POSIX 1003.1-2024 standardının yeni bir versiyonunu onayladı. POSIX (Taşınabilir İşletim Sistemi Arayüzü) standardı, işletim sistemleri ve uygulama programları arasındaki yazılım arayüzlerini tanımlar.

Duyuru

POSIX dört bölüme ayrılmıştır. Temel tanımlar standartta kullanılan kuralların, tanımların ve kavramların bir listesidir. Sistem arayüzü, ilgili başlık dosyalarıyla birlikte C sistem çağrılarını açıklar. Üçüncü bölüm, komut satırı yorumlayıcılarının ve yardımcı programların, yani kabuk fonksiyonlarının ve yardımcı programların tanımını içerir. Son olarak standartla ilgili açıklamalara yer verilen bir bölüm bulunmaktadır. Karşılıklı olarak uyumsuz ticari Unix varyantlarının en parlak döneminde, POSIX uyumluluğu, istenen yazılım için işletim sisteminin seçiminde önemli bir kriterdi. Mevcut Linux ve BSD çeşitleri büyük ölçüde POSIX uyumlu olduğundan, şimdi yayınlanan standart, halihazırda uygulanmış olan birçok eklemeyi takip ediyor ve birleştiriyor.

Komiteler, kabuk işçiliğinin kapsamını iki aracı da içerecek şekilde genişletti readlink sembolik bağlantıların içeriğini görüntülemek için e realpath Bir dosyanın yolunu çözmek için. Aracın diğer yeni özellikleri şunlardır: find Seçenekler -print0 yol adını sonundaki boş baytla döndürmek için ve –iname büyük/küçük harfe duyarlı olmayan arama için. İLE xargs seçenek aracılığıyla sıfır bayt başına argümanların sınırıdır -0 şimdi orada da. İLE read aracılığıyla yapılabilir -d sınırlayıcıyı tanımlayın, sed aracılığıyla kullan -E gelişmiş düzenli ifadeler e set seçeneği biliyor -o pipefail.

Sabit artık C programları için kullanılabilir SIGWINCH ve paylaşılan nesneler oluşturmaya yönelik araçlar. Bazı yeni özellikler de eklendi:

• tcgetwinsize (Terminal penceresinin boyutunun belirlenmesi)
  • gettext (Çok dilli arayüzlerin organizasyonu)
  • asprintf (Bir stringin formatlanması ve çıktının boyutuna göre tampon tahsis edilmesi)
  • strlcpy VE strlcat (benzer strncpy VE strncatarabellek taşmalarına karşı koruma sağlamak için sonuna sıfır bayt ekleyen)
Tanımı make artık dosyada izin verilen iç içe geçmiş makrolar içeriyor include-Birden fazla dosyayı belirten direktif, diğer şeylerin yanı sıra yeni hedefleri de bilir .NOTPARALLEL, .PHONY VE .WAIT. Makro CURDIR geçerli dizine işaret eder ve "::=", "::=", "+=", "?=" VE "!=" makrolar ve değişkenler için yeni atama operatörleri var.

Standardın metni şu anda IEEE web sitesinde PDF olarak yalnızca ödeme yapan müşterilere, eğitim kurumlarına ve hesabı olan kayıtlı kullanıcılara sunulmaktadır. Kural metninin “yakın gelecekte” Open Group web sitesinde yayınlanması bekleniyor. Şu ana kadar burada yalnızca POSIX 1003.1-2017'nin önceki sürümü halka açıktır.

(orta)

Haberin Sonu