Beykozlu
New member
Portakallı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet pırasa
- 1 büyük kuru soğan
- 2 tane havuç
- 3 portakalın suyu
- 1.5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasayı dış yapraklarından ayıklayıp. Yarım parmak uzunluğunda doğrayıp, leğende bol suda biraz bekletelim güzelce yıkayıp, kevgire alalım havucu yıkayıp ince ince doğrayalım soğanı irice doğrayalım.
- Yağı pişirme kabına alalım irice doğradığımız soğanları koyup 2 3 dakika çevirelim üzerine havucu ekleyip bir iki çevirelim piyasaları ekleyip kapağını kapatıp bir 10 dakika.
- daha sonra portakal suyunu ve nohudu ve suyu ekleyip bir karıştıralım kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Suyunu fazla çeker susuz kalırsa biraz sıcak su ekleyelim yaklaşık 50 dakikada pişiyor afiyetle ????