Beykozlu
New member
Portakallı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilogram pırasa
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 kahve fincanı baldo pirinç
- 3 adet küp şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet portakalın suyu (servis için)
- 2 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayıkladığınız pırasaları ince ince doğrayın.
- Havuçları yarım daire doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye aktarın pirinç, pırasa ve küp doğradığınız havuçları ek edin.
- Şeker,tuz,portakal suyunu ekleyin.
- bu türlü 10 dakika kavurun.
- 2 su bardağı sıcak su ek edip pişirin suyunu çekince ocağı kapatın.
- Soğuyunca limon ile servise alın afiyet olsun.