Beykozlu
New member
Portakallı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk kereviz
- 2 adet portakal
- 1 orta uzunluk patates
- 4 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Un
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizleri saplarından ayırıp soyma bıçağı ile kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Derin bir kaba kerevizleri alıp bir parmak üzeri olacak kadar su ile doldurun.
- 1 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu da dahil edip karıştırın.
- Rengini kaybetmemesi için bu suda bekleyecek.
- O sırada patates ve havuçları soyup doğrayın.
- Sarımsakları rendeleyin.
- Tencereye bol zeytinyağı koyup ısınınca sarımsakları kavurun ve havuçları ekleyin. Yemeğin turuncu güzel bir renk alması için havuçları bir süre kavuracağız.
- Akabinde patatesleri ekleyin ve kavurun. Daha evvelce limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri de süzüp tenreceye alın.
- bir süre kavurduktan daha sonra 1 su bardağı portakal suyu ek edin. Beğenilen bi koku ve aroma vermesi için bu kademede portakal ve limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz.
- 2 adet portakaldan yaklaşık 200 ml su elde edebilirsiniz. Yarım limonun suyunu da ekleyin. Bu da yemeğe beğenilen bir mayhoşluk katacaktır.
- 5 dk kadar kapağı kapatıp pişirdikten daha sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ve birkaç tutam tuz ek edin.
- Yemeğiniz kaynamaya devam ederken kereviz saplarını ve taze yapraklarını ince kıyım doğrayıp yemeğe ekleyin.
- 15 dk kadar yüksek ateşte kaynasın,hepsi bu kadar ???? afiyet olsun!.