Beykozlu
New member
Portakallı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk kereviz (saplarını da kullanacağız)
- 2 patates
- 2 kuru soğan
- 2 havuç
- 1 su bardağı portakal suyu
- 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 kesme şeker
- Yarım limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları patatesleri ve kerevizi küp küp doğarayalım. Havuçları da doğrayalım.
- Kerevizler limonlu suyun içerisinde beklesin. Soğan ve havucu yağda kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince patatesi ek edelim biraz daha kavurduktan daha sonra kerevizi ekleyelim bir daha biraz daha kavuralım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Portakal suyumuzu da ek edelim. Tuzunu, şekerini ve limon suyunu ekleyip ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.
- Üzerine dereotu serperek servis ederseniz daha şık gözükecektir. Afiyet olsun ????.