Portakallı Kereviz

Beykozlu

New member
Portakallı Kereviz Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk kereviz
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 orta uzunluk portakal
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 3 parça kereviz sapı (Yeşil kısmı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm materyalleri küp küp keselim.
  2. Kestiğimiz kerevizleri limonlu suda bekletelim. Limon ve portakalın suyunu çıkaralım.
  3. Zeytinyağ ile unu tencerede kavuralım.
  4. Sırasıyla kuru soğan havuç suyunu süzdüğümüz kerevizleri patatesi ekleyelim.
  5. Üzerlerine tuzu ve şekeri ilave edip birkaç yaprak da kereviz yaprağından ekleyelim.
  6. En son portakal ve limon suyunu ekleyelim.
  7. Daha sulu severseniz biraz su ekleyebilirsiniz kısık ateşte kerevizler pişene kadar pişirelim. Afı̇yet olsun.
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst