Beykozlu
New member
Portakallı Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet kabak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 su bardağı portakal suyu (yaklaşık 3 portakal)
- 2 yemek kaşığı iri bulgur
- 4-5 kısım dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında sarımsaklar ve piyaz ya da yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Halka halka doğradığımız kabaklar eklenir.
- ondan sonrasında tuz, karabiber, portakal suyu, limon ve portakal kabuğu rendesi ek edilir.
- Üzerine 2 yemek kaşığı bulgur serpip karıştırmadan kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişen yemek dereotu serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.