Beykozlu
New member
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet orta uzunluk ayva
- 2 adet portakal suyu
- 1 adet havuç 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytin yağı ( göz sonucu)
- Kereviz yaprakları
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Kereviz ,ayva, havuç ve patatesi küp küp doğrayıp yarım limon sıkılmış suda kararmaması için 15 dk bekletelim.
- Tavaya yağımızı alıp yarım ay halinde kestiğimiz soğanı kavuralım ve salçamızı ekleyelim.
- Az kavurun daha sonra beklettiğimiz ve süzdüğümüz zerzevatları ve sarımsağı ekleyelim.
- Biraz soteleyip portakal suyumuzu ve göz sonucu suyumuzu da ekleyip tuz ve dilerseniz baharat ekleyip pişirin.
- İçerisine ince doğranmış kerevizin yapraklarını indirmeye yakın ekleyebilirsiniz ben o biçimde pişirdim.
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı