Beykozlu
New member
Porsiyonluk Güveçte Köfteli Bezelye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk patates
- 1 şişe garnitür
- 200 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım soğan
- Kimyon
- Tuz
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 bardak su
- Kaşar rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için gereçleri karıştırıp yoğuralım.
- Patatesleri küp küp doğrayıp, kızartalım güveç kabına porsiyonlayalım.
- Garnitürü patateslerin üzerine paylaştıralım.
- Köfteleri cevizden küçük toplar haline getirip kızartalım onuda güveçlere paylaştıralım.
- Sosu için; yağ ve salçayı kavurup, su ve tuzu ekleyip, kaynatalım. Eşit bir biçimde tabaklara dökelim.
- Kaşar rendesi ekleyip, 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirelim afiyet olsun.