Beykozlu
New member
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet küçük havuç
- 2 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 kg pırasa
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı pirinç
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağ da soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız havuçları ekleyip 5dk kavuruyoruz.
- Salçayı ek edip karıştırıyoruz.
- Doğradığımız pırasaları ekleyip 5dk kavurduktan daha sonra pirinçi ekleyip suyu ek edip kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra da altını kısıp 20dakika daha pişiriyoruz.Afiyet olsun.