Beykozlu
New member
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo pırasa
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı pirinç
- tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasayı doğrayıp hoş bi biçimde yıkayalım,.
- Yağları tencereye alalım ve doğradığımız havucu ekleyip yavaşça kavuralım (isteyen soğan da koyabilir lakin ben koymadım) salçaları ekleyip karıştıralım,.
- Pırasayı ekleyelim tuz atalım karıştıralım kavrulması için tencerenin kapağını kapatalım bu türlü biraz pişirelim,.
- daha sonra yıkadığımız pirinçi ekleyelim ve karıştıralım (et suyu ekledim ben olmasada olur) et suyunu ekleyelim üzerini 1 parmak kadar geçirelim ve pişmeye bırakalım,
Not: Benim biber salçam acı olduğu için baharat eklemedim. - Pişirdikten daha sonra biraz dinlendirelim ve servis edelim bol limonlu afiyet olsun????