Beykozlu
New member
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg pırasa
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- Limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağı ve tereyağını tencereye alıyoruz, tereyağını erittikten daha sonra salçamızı ekleyerek kavuruyoruz.
- Kavrulan salçamızın üzerine havuçları ek ederek havuçlarımızı salça ile bir arada kavuruyoruz.
- sonrasındasında kabukları soyulmuş minik minik yemeklik doğranmış domateslerimizi ek ederek domateslerin bir ölçü pişmesini sağlıyoruz.
- Ayıklanmış yeşil kısımları ayrılmış pırasaları azamî 3 parmak genişliğinde kesiyoruz ve tencereye ek ediyoruz.
- Tuzunuda ek ettikten daha sonra, kılık ateşte kapağı kapalı biçimde kendi suyunda en az 15 dakika pişiriyoruz (Bu kısım hayli değerli, pırasanızın lezzetini vermesi için kesinlikle kendi suyunda pişmesi gerekiyor)
- suyu çeken pırasalara yıkadığımız pirinçleri ek ederek üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişmiş olacak.
- Pırasalarımızı kesinlikle limon ve pul biber eşliğinde servis etmenizi öneririm. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.