Beykozlu
New member
Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kiloya yakın (Pırasa beyaz kısımlarını kullandım )
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı siyah üzüm
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
- Badem
- Kavrulmuş susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları yıkayıp doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz (Yada ince dilimleyebilirsiniz)
- Evvel tencereye zeytinyağımızı alıyoruz havuçları ek edip kavuruyoruz pırasaları ekliyoruz, güzelce karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Şekerini tuzunu ek ediyoruz indirmeye yakın üzümlerini portakal ve limon suyunu ek edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine susam ve badem ile servis yapıyoruz.