Beykozlu
New member
Pırasa Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo pırasa
- 4 yumurta
- 250 gram kaşar
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları küp küp doğra.
- Tavada tereyağını erit.
- Yağ eriyince üstüne pırasaları ekle.
- Pırasalar kavrulurken tuz ve karabiber ekle.
- Pırasaları yüksek ateşte kavurup hazırladıktan daha sonra soğumasını bekle.
- 4 yumurtayı farklı bir kasede çırp.
- Üstüne 2 kaşık un ekle.
- Yeni gereçler işin içine girdiği için tuz ve karabiber ekle bir daha.
- 250 gram kaşar rendele.(kaşarın yarısı yumurta karışımının bulunduğu kaba öteki yarısı ise üstüne koyulacak).
- Rendelenmiş kaşarları yumurta ve unun bulunduğu kaba ekle, karıştır.
- Üstüne kavrulmuş pırasaları ekle, karıştır.
- Küçük bir fırın kabının içini yağla.
- Karışımı kaba dök.
- Üzerine kaşar gezdir (üzerine pul biber ekleyebilirsin).
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk pişir.