Beykozlu
New member
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram dana kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı toz biber
- 2 dis sarmısak
- 1 demet pazı
- 6 âdet kuru kabak
- 6 adet kuru dolmalık biber
- 6 adet kuru patlıcan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sarmısaklı yoğurt
- Tereyağı
- Toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba arkadaşlar evvela peziklerin saplar kesilir, pazılar büyüklüğüne bakılırsa sarmalık kesimlere ayrılır, su kaynayan tencerenin içine batırılıp çıkartılır yani 2 saniye kadar zira fazla sıcak suda kalırsa parçalanır.
- Gerisinden kurutmalıklar sıcak suda 3-4 dakika bekletilir kevgirle alınır. Onlar süzgeçte beklesin iç materyal hazırlanır. Pirinç çe bulgur karıştıralım, yıkayalım.
- Soğan ve sarımsak küçük doğranır kıyma, baharatı yağ salça eklenir daha sonra pezikler sarılır damarı olan yerleri bıçağın ardı ile ezerek düzleştirebilirsiniz.
- Kurutmalar doldurulur tencereye dizilince üzerine sosu hazırlanarak dökülür tencerenizin boyutuna bakılırsa bir tabak koyarsanız yemeğimiz dağılmaz. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
- Pişen dolma ve sarmamızı servis tabağına alınıp ister sade ister sarmısaklı yoğurt ve üzerine tereyağı toz biber yakılarak dökülür tabi bu büsbütün isteğinize bağlı. Şimdiden afiyetler olsun.