Beykozlu
New member
Peynirli Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet sakız kabak
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir (Veya dilediğiniz farklı bir peynir)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bağ dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ortadan ikiye keselim ve içlerini oyalım. 4-5 dakika haşlayalım.
- 1 adet yumurtayı çırpalım. Üzerine peynirleri, baharatları ve dereotunu ekleyelim.
- Kabakları fırın kabına dizelim üzerlerine biraz toz biber serpelim. Peynirli harcı kabaklara paylaştıralım.
- Beşamel sos için tavaya tereyağını ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütünü ekleyip yoğunlaşana kadar karıştıralım son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.
- Beşamel sosu peynirli kabakların üzerine yayalım.
- Son olarak pulbiber serpelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Farklı yavaşça ve lezzetli bu tanımı denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun
- Tarifte ek olarak zeytinyağı kullanabilirsiniz.
- Kabakları canlı yemeyi seviyorsanız haşlama adımını geçebilirsiniz. Fakat ben haşlanmasıni öneririm.