Beykozlu
New member
Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3-4 demet pazı
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel pazıları temizleyip, saplarını koparıp ve kaynar suya batırılıp çıkarılır.
- Kuru soğan ve sarımsak ince ince doğranır ve yarım su bardağı sıvı yağda kavrulur.
- Salça, pirinç, bulgur ve öbür gereçlerde eklenip bir kaç dakika kavrulur.
- İstenilen ölçüde tuz ve baharatlar eklenir ve üzeri gecene kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir (Tam pişmeyecek yavaşça kıtır kalacak) ve soğumaya bırakılır.
- Sarmalarımızı sardıktan daha sonra tencereye 2-3 su bardağı kaynattığımız suyla kısık ateşte pişirilir.