Beykozlu
New member
Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet patlıcan (Kişi sayısına gore)
- Sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan( rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon (İsteğe bakılırsa)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup dört eşit biçimde ince dilimlere kendinden ayırmadan kesiyoruz, tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz, kızgın yağda artlı önlü yavaşça kızartıyoruz (Yumuşaması için)
- Köftesi için; gereçleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak form veriyoruz.
- Köfteleri patlıcanların dilimlerine içe yanlışsız sararak tepsiye yerleştiriyoruz, 1 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
- 200 derece fırında köfteleri kızarana kadar denetimli biçimde pişiriyoruz, afiyet olsun