Patlıcan Ve Patatesli Tirit (Bayat Ekmekleri Değerlendiriyoruz)

Beykozlu

New member
Patlıcan Ve Patatesli Tirit (Bayat Ekmekleri Değerlendiriyoruz) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates (Ben konserve domates kullandım)
  • 1 adet biber
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Pul biber, tuz
Patlıcan Ve Patatesli Tirit (Bayat Ekmekleri Değerlendiriyoruz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğan ve biberi iri doğuruyoruz.
  2. Yağla bir arada tencereye alıp kavuruyoruz.
  3. çabucak sonrasında salça ,pul biber ,ince doğradığınız patates ,patlıcan ve domatesi ek edip 10 dakika kavuruyoruz.
  4. Kavrulduktan son 1 litreden biraz fazla su koyup kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Bayat ekmekleri küçük doğrayıp bi kaba alıyoruz ,bende bazlama vardı onu kullandım.
  6. çabucak sonrasında pişen tiridi üzerine döküyoruz afiyet olsun.
Patlıcan Ve Patatesli Tirit (Bayat Ekmekleri Değerlendiriyoruz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst