Beykozlu
New member
Patlıcan Ve Kabak Rulosu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet büyük uzunluk domatez
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Kaşar peyniri rendelenmiş bir kase (az gelirse ilaveten rendele)
- 3 adet domates rendesi yada
- Domates sosu
- Tuz, pul biberi,karabiber damak zevkinize bakılırsa ayarlayın
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tencere kıymayı alalım, çeyrek çay bardağı su ekleyip su çekene kadar karıştırarak kavuralım .
- Suyu çekince üzerine sıvı yağ ekleyip üstüne küçük doğranmış soğanı ekleyip kavuralım .
- Soğanlar yavaşça rengi dönene kadar gerisinden küçük doğranmış biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim .3 yada 4 dk kavuralım .
- Üzerine salçayı ekleyip karıştıralım .
- Üstüne küp küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dk daha orta ara karıştırarak kavuralım.
- Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip kapatalım patlıcan ve kabakları uzun uzun ince biçimde doğrayalım .
- Yumuşak bir biçimde tavada kızartalım.
- ondan sonrasında borcama sos malemelerin tamamını ekleyip karıştırıp yayalım.
- Akabinde patlıcan ve kabaklara iç harç bırakıp en üste kaşarları ekleyip rulo biçimde sarıp borcama dizelim.
- Bütün kabak ve patlıcan bitene kadar yapalım.
- Akabinde alttaki sostan kabak ve patlıcanların üstüne 1 yemek kaşığı yardımı ile ekleyip 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.