Beykozlu
New member
Patlıcan Tırşı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 tane patlıcan
- 3 tane sivri biber
- 3 tane kapya biber
- 4 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları küp küp doğrayıp biraz tuzlu suda bekletelim.
- Tenceremize yağımızı dökelim.
- Patlıcanları süzdükten daha sonra yağda kavuralım düzgünce ortasında yumuşayana kadar.
- Biberleri atalım bir defa karıştıktan daha sonra kapağını kapatalım onlarda güzelce kavrulsun.
- Kabuklarını soyduğumuz küp küp doğradığımız domatesleri de üzerine dökelim.
- Rendelediğimiz sarımsağı da serpelim.
- Göz sonucu baharatlarımızı atalım kapağını kapatalım.
- 5 -10 dakika pişsin domatesler ortasında eriyene kadar.
- Piştikten daha sonra 5 dakika dinlenmeye alalım.Yemeğimiz hazır