Beykozlu
New member
Patlıcan Oturtması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️4 uzunluk patlıcan
- ️500 gram kıyma
- ️2 soğan
- ️2 diş sarımsak
- ️1 adet kırmızı biber
- ️2 kaşık salça
- ️1/4 (çeyrek) bardak su (100ml)
- ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- ️200 ml su
- ️2 yemek kaşığı domates salçası
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları halka halka kesip dilimlerini 30 dakika suda bekletin. Süzüp yağlı bir tavada kızartıyorsunuz.
- Başka bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı, biberimizi ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
- Salçayı ve baharatlarda ekledikten daha sonra suyumuzu içine döküp yavaşça ateşte kavuşuyorsunuz.
- Kızarmış olan patlıcanları bir tepsiye dizip üstüne kıymamızı seriyoruz.
- bir daha üstüne kızarmış bir patlıcan ile kapatıyorsunuz.
- En sonuna domates ile süslüyorsunuz.
- Salça ve su karışımı sosu üzerine ekleyip, 200 derecede 1 saat fırında pişiriyorsunuz.