Beykozlu
New member
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- İstenilen baharatlar
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyalım.
- Tuzlu suda biraz bekletelim ki acısı gitsin.
- Kurulayıp bol yağda kızartalım.
- Kızartma sürecini yaparken farklı bir kapta suyu kaynatalım.
- Kızaran patlıcanları yağdan çıkarır çıkarmaz kevgire alıp sıcak suya batırıp çabucak çıkartalım( 2 saniye ) fazla tutmayalım.
- Başka bir kapta soğanları küp doğrayıp kavuralım üzerine kıymayı ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
- Sarımsakları doğrayıp ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Salçaları ekleyip kokusu gidinceye kadar kavurma sürecine devam edelim.
- 1 lt kadar sucak su ekleyelim (azaltıp çoğaltabilirsiniz)kaynamaya başlayınca doğradığımız biberleri ve domatesleri ekleyelim 10 dk kadar pişmeye bırakalım.
- Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlarımızı yayalım onun üzerinede kıymalı harcımızı yayalım.
- 180 yahut 200 derece fırında 20-30 dk kadar pişirelim. ( fırından fırına farklılık göstereceği için denetimli pişirelim lütfen).
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı