Beykozlu
New member
Patlıcan Kapama Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 büyük patlıcan
- 700 gram dana eti
- 1 yeşil biber
- 2 domates
- 1 kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 3 patates
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı ince uzun dilimleyelim ve tavaya sıvı yağ döküp gerili öğünlü patlıcanları kızartalım.
- Başka bir tavaya biraz sıvı yağ̆ dökelim ve etlerimizi soteleyelim. Suyunu büsbütün çekmeden önce yemeklik doğradığımız soğan, tereyağ, yeşil ve kırmızı biberleri ek edelim. ( bu aşamada etlerimiz yavaşça yumuşak olmalı).
- Sebzeler pişerken salçaları damak zevkinize göre baharatları ek edelim. En son kabuğunu soyduğumuz ve küp küp kestiğimiz domatesleri ekleyip biraz daha pişirelim.
- Borcama kızaran patlıcanları dışına doğru sarkarak dizelim. Soyduğumuz patatesleri yuvarlak keselim ve bir kısmını patlıcanların üzerine dizelim.
- Patateslerin üzerine iç harcını boşaltalım ve tekrar bir kat daha patates dizelim.
- En son içe doğru patlıcanlarımızı patateslerin üzerine kapatalım ve 180 derece fırında patatesler pişene kadar kontörlü bir şekilde pişirelim. ????affı̇yet olsun????.
Patlıcan Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı