Beykozlu
New member
Patlıcan Hoşu Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Afiyet sıhhat olsun
.
Patlıcan Hoşu Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo orta kalınlıkta düz patlıcan
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 4 tane çeri domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (Ve istek edilen öteki baharatlar)
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında halka halka kesip üzerini örtecek kadar bol tuzlu suya koyup yarım saat kadar bekletelim.
- Bu ortada kıymayı hazırlayalım.
- Kıymamızı tavaya koyup güzelce suyu salıp kavrulunca kuru soğanı incecik doğrayıp kıymaya ekleyelim.
- Bir dakika kadar soğanla kıymayıda kavurup, salçaları, domates rendesini ekleyip bir bardak sıcak suda ekleyip baharatları da koyup biraz daha kaynatalım. Kıyma harcı hazır.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp çokça yıkayıp. Pak bez üzerinde yeterlice kurutalım.
- Tavaya sıvı yağı koyup yeterlice kızınca patlıcanları gerili önlü pembe biçimde kızartalım.
- Fırın kabımıza patlıcanları sırayla dizelim.
- Üzerine hazırladığımız kıyma harcını koyup kaşıkla düzeltelim çerilerinide dizelim.
- Önce ocakta kısıp ateşte kapağını örtüp pişirelim.
- Pişen patlıcan yemeğimizi fırının üst ayarında 175 derede üstü düzgünce kızarınca çıkaralım. Ben bu biçimde yaptım.Arzu eden direk fırında atıp 20 dakika kadar kızarana kadar pişirebilir.
Afiyet sıhhat olsun
![👌](https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/72x72/1f44c.png)
Patlıcan Hoşu Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı