Beykozlu
New member
Patlıcan Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 2 adet kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 600 gram domates sosu
- 374 gram az yağlı mozzarella
- 200 gram rendelenmiş kaşar
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru fesleğen
- Sarımsak tozu
- 1 adet kuru soğan
- bir tutam kuru maydanoz
- Tuz ,karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp yuvarlak ince dilimler halinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
- Üzerlerine zeytinyağı sürün .
- 200 derecede 10 dk pişirin.
- Domates ve mozzarellayı ince dilimler halinde kesin.
- Kırmızı biberleri doğrayın ve sarımsakla zeytinyağında soteleyin.
- Salça sosunu ekleyin .
- Fesleğen,sarımsak tozu, kuru soğan,kuru maydanoz, tuz,karabiberi ekleyin.
- 2 yemek kaşığı domates sosunu 1 graten tepsisine yayın.
- Akabinde 1 kat patlıcan,1 kat domates, mozzarella dilimleri koyun ve domates sosuyla kaplayın.
- Tüm gereçler tükenene kadar süreci yinelayın,1 kat domates sosu ile bitirin 180°’de 40 dk pişirin.
- daha sonra çıkarın üstüne kaşarla kaplayın tekrar 10dk fırına verin.