Beykozlu
New member
Patlıcan Dible Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet patlıcan
- 1 adet büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları küp küp doğrayıp 10-15 dk acı suyu çıkana kadar suda bekletin.
- Pirinçleri yıkayıp 15 dk kadar suda bekletin.
- Soğanları ve sarımsakları yağda kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Suyunu süzdüğünüz pirinçleri soğanlara ekleyin 2 dk kavurduktan daha sonra yarım çay bardağı kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinçler suyunu çekip şiştikten daha sonra suyunu süzdüğünüz patlıcanları ekleyin 2 dk kadar kavurun.
- Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Patlıcanlar pişene kadar orta ara denetimli bir biçimde su ekleyin.
Patlıcan Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı