Beykozlu
New member
Patlıcan Çığırtma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 8-9 adet küçük uzunluk patlıcan
- 4 adet büyük uzunluk domates
- 3-4 adet yeşil yahut kapya biber
- 6-7 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar alacalı soyulup tamamı kesilmeden aşağıdan üste dörde ayrılır,.
- Biberler temizlenir ve hepsi birlikte yağda kızartılıp kenara alınır.
- Domatesler küp küp doğranır, sarımsaklar ayıklanır, tencereye yağ alınıp bütün sarımsaklar yağda döndürülüp domatesler ile salça eklenir, karıştırılır ve kapağı kapatılıp yumuşaması beklenir.
- Eriyen domates sosunun üzerine patlıcan ve biberler dizilir.
- Tuzu, karabiberi atılır ve fırınlanır.
- İsterseniz fırınlamayıp ocakta da tamamlayabilirsiniz. 10-15 dk fırında özleşince alınır ve servise hazırdır ????.