Patatesli Mantarlı Tavuk Sote

Beykozlu

New member
Patatesli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı kadar tuz salça tuzlu ise 1 yemek kaşığı
  • 1,5 su bardağı su
Patatesli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patateslerimizi küp küp doğuyoruz doğranmış patatesleri, sıvı yağ ile çeviriyoruz bir kaç sefer.
  2. hemen sonrasında soğan ve biberi ekleyerek kavurmaya bırakıyoruz, üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 5 dk daha sonra mantarları ekliyoruz, altı kısık ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan sotemizin üzerine salça ve baharatları ekleyip, bir buçuk su bardağı su koyuyoruz.
  4. Kaynadıktan daha sonra altı kısık 15 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsunnnn.
Patatesli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst