Beykozlu
New member
Patatesli Kıymalı Karnabahar (Fırında) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 tane patates
- 150 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar peynir
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları yıkayıp doğrayalım.
- Tencerenin içine suyunu ekleyerek haşlayalım.
- Patatesleri soyalım halka halinde dilimleyip yağda kızartalım ve borcama dizelim.
- Haşlanmış karnabaharları patateslerin üzerine dökelim.
- Tavaya 2 yemek kaşığı yağı koyalım ve soğanı doğrayalım.
- Salçasıyla kavuralım kıymayı ekleyelim birazdaha kavuralım.
- Baharatlarınıda ekleyip karıştıralım,yarım çay bardağı su ekleyelim suyunu çektikten daha sonra kıymayı karnabaharların üzerine dökelim.
- Beşamel sosu için tereyağını eritelim ve unu ekleyerek kavuralım,yavaş yavaş sütünü ekleyelim topaklanmaması için daima karıştıralım.
- Beşamel sos piştikten daha sonra kıymanın üzerine dökelim.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- Fırında 200 derece de kaşar peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.