Patatesli Kek

Beykozlu

New member
Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 orta uzunluk patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • var ise maydanoz
Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda soğanları ve patatesleri küçük küçük doğrayalım.
  2. Doğradığımız patatesleri suyun ortasında bekletelim.
  3. Kaseye yumurta yoğurt sıvı yağ ekleyerek çatalla çırpalım.
  4. sonrasındasında suyunu süzüp patatesleri ve soğanı katıp karıştıralım.
  5. Un tuz kabartma tozu ve baharatlarını ek edip karıştıralım.
  6. Tepsiye yağlı kağıt serelim.
  7. Üzerine harcımızı dökelim.
  8. Üzerine çörek otu serpelim.
  9. 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim???????? patatesli kekimiz hazır ????Afiyet olsun ????????.
❗
üzerinin biraz daha fazla kızarmasını istiyorsak.

  • 5 -10 dakika da 200 derecede pişirelim????.
  • ???? mükemmel patatesli kek imiz hazır. ????.
  • Afiyet olsun ????
    ✌
    .
  • ❗
    kıvamı ne fazlaca koyu ne de epeyce sulu olucak ????.
Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst