Beykozlu
New member
Patatesli Kabak Mücveri Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adet yumurta
- 2 kısım yeşil soğan
- 1-2 kol dereotu
- Yarım demet maydanoz,
- 3-4 çorba kaşığı un karabiber tuz. sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulup rendelenir.
- Kabak yıkanıp patateslerin üzerine rendelenir, suları sıkılıp süzdürülür.
- Soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
- Derin bir kap içerisinde rendelenen ve doğranan sebzeler birleştirilir.
- Mücver için gerekli olan öbür materyallerde sırasıyla eklenip güzelce karıştırılır.
- Teflon tava içerisine bir ölçü sıvı yağ koyulup kızdırılır.
- Hazırlanan patatesli kabak mücver karışımından, bir çorba kaşığı alınıp kızgın yağın içine dökülür.
- Mücverler artlı önlü kızartılır.
- Kızaran mücverler servis tabağına çıkartılıp sıcak olarak servis edilir.