Beykozlu
New member
Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 konserve bezelye
- 2 küçük uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım, sıvı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Bezelye ve patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaynamış sıcak suyu ek edip tuz baharat ekliyoruz. (ne kadar sulu istiyorsanız ona bakılırsa suyunu ayarlarsınız. ).
- 15 dk yüksek ateşte pişirip, altını kısarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.