Beykozlu
New member
Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Su
- Çok az kimyon
- Çok az kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar küçük küp küp doğranır patatesler küp şeker büyüklüğünde doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınır soğan kavrulur.
- Salça eklenip kavrulur üstüne patatesler eklenir ve yağda biraz kavrulur ağzı kapatılır.
- 5 dakika denetimli biçimde daha sonra su tuz toz biber eklenir.
- Su üstünü geçecek kadar yetmezse yeniden ekleyin.
- Pişene kadar pişen yemeğin altını kapatınca kimyon ekleyin hayli az hazır afiyet olsun.