Patates Ve Brüksel Lahanası Graten

Beykozlu

New member
Patates Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası (Biraz daha fazla kullanabilirsiniz)
  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 400 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un(oldukça zirveli olmasın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • Biraz muskat rendesi (Toz kullananlar çay kaşığının ucu kadar)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
Patates Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizleyelim patateslerin kabuğu soyulur ve lahanalar ile eşit uzunluk olacak biçimde doğranır.
  2. Tencereye alınır ve üzerini epeyce az geçecek kadar su ek edilir patates ve brüksel lahanası 10 dk suda haşlanır suyu süzülür.
  3. Uygun bir tava yada tencereye tereyağ alınır eritilir.
  4. Bir rendelenmiş sarımsak koyulur 1 dk kadar hayli kısa kavrulur un ek edilir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Süt,krema ,tuz ve baharatlar ek edilir karıştırılır,(topaklanmaması için karıştırmayı bırakmayın)
  6. Patates ve brüksel lahanası ek edelim ve 2-3 dk pişirelim uygun bir fırın tepsisine boşaltalım.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek 180 derece evvelde ısıtılmış fırında peynir eriyip yavaşça kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
    .
Patates Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst