Beykozlu
New member
Patates Tiridi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 orta uzunluk patates
- 2-3 orta uzunluk havuç
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kilo kuş başı et
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Dilerseniz haşlanmış bezelyede kullanabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizin üstünü geçecek kadar su doldurarak ocağa alıyoruz haşlanmaya bırakıyoruz.
- O sırada sebzelerimizi doğramaya başlayalım .
- Etimizin piştiğine emin olduğumuzda ortasında kalan et suyunu bir kaba alarak etimizin içine yağımızı alarak kavuruyoruz .
- Etimizi güzelce kavurduktan daha sonra içerisine biberlerimizi atıyoruz ,birazda o denli kavuruyoruz.
- ondan sonrasında salçamızı ekliyoruz ,o biçimde de kavurduktan daha sonra üstüne havuç, patates ve baharatlarımızı ekleyip 2-3 dakikada o biçimde kavuruyoruz .
- hemen sonrasında üzerine ayırdığımız et suyunu ve sıcak su ekliyoruz .Sebzelerin üstüne gelecek biçimde.
- Ocağımızı orta ateşe alıp kapağını yarım kapatıp pişmeye bırakıyoruz.